Opozicija u civilu

001Nije prošlo mnogo, a opozicija je ponovo odigrala onako kako najviše odgovara šestodecenijskoj vladavini partije na vlasti. Zemlje regiona se pripremaju da obilježe dvadesetogodišnjicu uvođenja višestranačja i pada berlinskog Zida jedino kod nas vlast ni jednom nije promijenjena, jedino kod nas isti donose ključne odluke – do konačne propasti u kojoj ćemo ostati bez svih resursa, svedeni na viziju Veselina Vukotića.

Ako manje od jednog procenta građana Crne Gore kontroliše bukvalno sve u državi postavlja se logično pitanje kako im to dozvoljava 99% preostalih, koji su u najvećem procentu osiromašeni bez obzira kojoj partijskoj, vjerskoj ili nacionalnoj zajednici pripadali. U čemu je kvaka? Pitanje posebno dobija na težini kada se zna da svaki građanin ima pravo na jedan glas. Dakle, izbori bi trebali predstavljati prirodan način da ovih manje od 1% na izborima budu i bukvalno očišćeni?

Razum nam nalaže da se zapitamo zašto se to ne dešava već punih 20 godina. Ako toliko dugo mogu da nas lažu, moramo se zapitati da li je takav izborni sistem i takve opozicione partije koje na njega pristaju u stvari glavno oružje kojim se sistem legitimiše i u očima međunarodne javnosti predstavlja kao demokratski. Podrška koju u tom smislu režim ima od opozicije neprocjenjiva je i samo na prvi pogled neshvatljiva. U Crnoj Gori definicije ne važe, pa tako ni definicija opozicije.

Najnovija dešavanja oko ideje bojkota izbornog procesa i institucija od strane opozicije i njena ubitačna manipulacija svjedoči najbolje u prilog ovoj tezi. Kako je opozicija i ovoga puta odigrala u korist mafije koja vlada danas je potpuno jasno. Prvo je na Žabljaku opozicija zbrisana. Izbori su organizovani između par rođaka (Šljivančanin). Partije koje u tom gradu uopšte nemaju svoje odbore šutke su sve posmatrale iz Podgorice, a one koje imaju odbore gurnule su ljude u političku igranku. Rezultat je poznat. Nakon Žabljaka dominantna tema postao je totalni bojkot.

002Pošto su opozicione partije skontale da očajni građani nemaju ka čemu pogledati kao realnoj političkoj odluci koja ima snagu počeli su se lagano okretati ovoj ideji. Sve je započelo sa Kotorom. Bombastične najave kvazilidera opozicije koji obožavaju da se slikaju u teatru naših apsurda, pod tepih su gurale, (ali nikad sahranile i raščerečile) zvaničan stav medijskog antiratnog tajkuna Miodraga Perovića da Đukanovića treba ponovo popravljati!? Bijela knjiga kriminala koja je osvojila izbore na Žabljaku kao i svuda po Crnoj Gori uostalom, sada je konačno stavljena ispred besmislenih izbora. Odluka je pala, ide se na bojkot kotorskih izbora. Vlast je ostala bez rješenja. Morala je iz svojih redova kandidovati nekoga i to su uradili.

Umjesto da u tom trenutku kompletna opozicija da vjetar u leđa bojkotu i napusti republički parlament SNP izlazi sa stavom, i to samo par dana pred iste te lokalne izbore, koji glasi: „Razlog nelegitimnosti kotorskih izbora leži u nepostojanju političke volje vladajuće većine, i njenoj nespremnosti da promijeni dvije rečenice u članovima 1. i 3. Zakona o izboru predsjednika opštine“.

003Srušena brda Boke u more, skraćivanje zaliva, bijele knjige kriminala, tone droge, skori procesi u Bariju… Ništa od svega, SNP samo zanimaju dvije rečenice. Ostatak „jedinstvene“ parlamentarne opozicije PZP i NOVA ovu očiglednu podršku SNP-a vladajućoj garnituri prećutale su… Bavili su se Milošem Bešićem, Darmanovićevim pulenom kakvih je oko Darmanovića u svakom trenutku na desetine spremnih da hitro skoče u po dana i u po noći i odmijene Bešića.

Što je opozicija najavila kao bojkot kotorskih izbora – aktivan bojkot. Krilatica “aktivan bojkot” značila je da pokažu kako su toboš bolji od ovih koji bojkotuju, ali su kao, neaktivni. Da nije tužno bilo bi smiješno. Pošto su sve opozicione glasače prevarili da će aktivno bojkotovati bilo bi dobro da onima koji su pomislili da je taj aktivan bojkot možda i dobar odgovore na sljedeća pitanja: koliko su propagandnog materjala podijelili? Koliko su TV i radijskih spotova snimili u pravcu kampanje aktivnog bojkota? Na kojim se kotorskim stanicama emitovala, u kom iznosu sekundi? Itd…

Što se, međutim, desilo sa njihovim aktivnim bojkotom? Aktivisti i šefovi partija koje su, kao, za bojkot (DC), aktivno “kao građani” pomagali su kandidatu vladajuće koalicije u kampanji! „Moramo se svi pogledati u oči i ako treba izviniti i oprostiti jedni drugima“ – bile su riječi Emina Durakovića bivšeg poslanika PZP i danas jednog od šefova Demokratskog centra. Ovo je trebalo da znači da je njihova partija za bojkot i kako reče, „pravi zamajac (bojkotu) može da se dobije na Cetinje“. Ovo je bila priča za novine. Na terenu je bila puna podrška režimskom kandidatu koji se zahvalio članovima Demokratskog centra u Kotoru, koji u njegovoj kampanji, kako je kazao, „intenzivno učestvuju kao grupa građana“!?

004Ovakve beskrupulozne manipulacije na koje svi pristaju dokazuju po ko zna koji put da opozicija nije ništa drugo do produžena ruka mafije u njenom konačnom cilju vladanja, pored prirodnih i svim ljudskim resursima Crne Gore! Monstruozno!

Kako bi se građani što je moguće više zbunili, snaga poruke bojkota izbora i institucija stavljena u 16. plan! Na red je došlo Certinje. Kada je vlast vidjela da se preko bivših liberala ne može uraditi ništa, skinuli su sa čiviluka lokalni SNP. Partija koja je po nalogu DPS-a 2004. glat predala istom sve opozicione gradove koje je držala sa LSCG-om, lažno pravdajući to moralnom obavezom zbog sramne rasprodaje Trstena, ponovo se stavila na raspolaganje.

Dakle, pored eventualno nekoliko pridruženih bivših kupljenih liberala i dvije režimske stranke SDP i DPS za Cetinje su ipak morali da uključe i SNP, partiju koja na svim cetinjskim izborima ima manje glasača nego što je bilo gimnazijalaca koji su protestovali zbog izbora direktora. Krenuli su citati šefa lokalnog SNP-a, sve iz „Bijele knjige kriminala“.

“Vjerujem da će SNP učestvovati na izborima, jer nema razloga da tako ne bude” poručivao je lokalni SNP! Bijela knjiga, mafija, droga, tone, duvanska mafija, Duško Jovanović, itd… sve zaboravljeno. A onda je Čavor omaškom iskreno iznio suštinu: “Mi smo dali podršku DPS-u kad god je u pitanju bio interes Cetinja!” Ovu toplu vodu otkrio je samo onima koji ne prate kako podigravaju jedni drugima već punu deceniju, od kad su se prepolovili i od kad ih je prvo u svoje dvorište u Beogradu prigrlio DOS da bi zajedničkim snagama isporučili Miloševića. Onda je na red došao posao sa Đukanovićem sa kojim su udarnički gradili referendumsku Sivu zonu, pa onda Marović sa kojim su gradili Zavalu i Avalu.

005Ostatak opozicije i dalje ćuti.

Biće da Medojević ozbiljno vaga kada će Srđan Milić da prelomi. Iz Milićevih usta, međutim, danas možete čuti i kako SNP nikada nije pominjao bojkot. U to ime PzP je spremao džentlmenski sporazum sa SNP-om za Mojkovac. Po riječima Medojevića, pored toga što je on za bojkot još od prije Velikog praska (koji se desio prije oko 15 milijardi godina), Pokret za promjene je još ranije odlučio da bojkotuje sve nedemokratske izbore, ali su htjeli da „ispoštuju SNP“ i da se pojave na mojkovačkim izborima!?

Ima li ovoj igranci kraja?

Koje nam događaje za to vrijeme medijski proizvodi političko okruženje Miodraga Perovića preko Vijesti i Slobodne Evrope? Milan Popović se pojavljuje kao tumač ideje bojkota predlažući „mapu puta“ koja predstavlja „siguran, brz i pozitivan izlazak, iz aktuelne krizne odnosno krimi-situacije, razvodnjavajući stvar pričom o vladi u sijenci, kao da nije sve mrkli mrak, a u njemu bojkot jedina upaljena svijeća.

Umjesto da se predloži promptno napuštanje svih krimi-institucija, koje su nas dovele u krimi-situacije, Popović navija za vladu u sjenci. Vladu poznatih mudrica, među kojima je do juče bio i savjetnik Ranka Krivokapića premudri Nikolaidis, a koja bi nam solila pamet sa svojih naučno fantastičnih visina i dokazivala da je mudrija od vlade van sjenke, dok političko podzemlje ne uspije da se konsoliduje i potrguje i izpregovara sa kime će se praviti novo zdravo jezgro „očuvane, osvojene, državnosti“ Crne Gore. Vjerovatno bi ta vlada iz sjenke danima razmatrala što je Šelzi mislio kada je rekao da je Đukanovića jedino imunitet spasio od onoga što ga neminovno čeka kad se Crna Gora defeudalizuje.

MauzolejRezultat je da se čista situacija bojkota i napuštanja institucija pretvorila u razvodnjeni politički mulj kroz koji je uvijek najbolje plivao onaj koji je prao ratni kapital Radovana Karadžića i njegovog brata Luke preko svoje banke. A sve u ime borbe za nezavisnu Crnu Goru. Raduje me i pozdravljam pisanje Filipa Kovačevića koji je filigranski nacrtao stvarnost i podržao jedini mogući način da se izađe iz političkog živog blata: „Bojkot svih izbora i bojkot svih političkih institucija na svim nivoima. Odbijanjem učešća u procesima koji i prije nego što su otpočeli imaju jasno zacrtane pobjednike i gubitnike osvaja se prijeko potrebno političko-moralna dimenzija za izgradnju novih vrijednosti, za nove početke i za drugačije, nekorumpirane institucije. Bojkotom se cijeli sistem na kome počiva nihilizam moći obesmišljava jer je bojkot utemeljen u političkom prostoru koga taj sistem ne zna kako da kontroliše.“

Svaki dan odlaganja ključnih odluka koje se moraju donijeti Crnu Goru udaljava od kvalitetnijeg života njenih građana, od slobodnog društva, od društva koje će se konačno iščupati iz ralja Veselina Vukotića i ostalih demagoga i zaštitnika Prve familije.

Prije par dana u razgovoru sa jednim prijateljem pominjali smo nova obraćanja javnosti šefa Univerziteta Donja Gorica koji često voli citirati Bernarda Šoa, „Kamen bačen u blato ne diže talase“. Ova ključna doktrina gurua crnogorske ekonomije Veselina Napoleonova Vukotića pokušava zamijeniti ulogu proizvođača blata i bacača kamena. Moj prijatelj je tom prilikom primijetio da ništa tu nije čudno, zato što kreatoru crnogorskog blata samo rijetki oponiraju „potpuno svjesno svo kamenje se prekotrljalo, a blato je postalo kaljuga, i još gore, i još infektivnije“ rekao je. Ja nemam što da dodam.

I prođoše kotorski izbori. Građani su se probudili i shvatili da nova era sa ovakvom opozicijom u stvari nikada i neće početi. Desilo se najgore. Njihov bijes, bunt i energija su prevareni, oni nijesu uništeni iako je opozicija uradila sve kako bi pokušala tu energiju promjene da pretvori u novi modni trend. A vladari su isti, bez obzira da li dolaze iz Prve ili iz Druge familije, alavi i pohlepni otimači koji proždiru sve čega se dohvate, glođući posljednje parče mesa sa do kosti oglodane Crne Gore. Bježeći od genetske gladi iz koje potiču, a koja ih razjeda iznutra, duboko svjesni „da im ni jedna jedina šminka ne može pomoći da pobjegnu od sebe“.

____________________

U nastavku možete komenatrisati, a  danas slušamo Marillion i Sugar Mice. Uživajte.

Advertisements

19 thoughts on “Opozicija u civilu

 1. CT

  A što komentarisati moj Saša??? KOGA?? Lokalnog SNP-ca čiji je mentor Markuš a ne Milić.Retarderi šetaju gradom varajući drugove, prijatelje za kafu, obučeni po najnovijoj modi, vozeći skupocjena auta u čije rezervoare sipaju po 5e goriva.NVO ekipice za spas Cetinja,bivše direktore propalih cetinjskih preduzeća.Znaš i sam koliko je ljudi ostalo bez posla zamrzavanjem LSCG-a,Selo moje snom mrtvijem spava.Ovo malo budnih će ako bog da sačekati ukidanje viza i put pod noge.

 2. cetinjanin

  Ne zamjerite mi ali moramispricati jedan vic koji kruzi gradom….

  Kaze ovko. DPS ce na sledecim izborim za gradonacelnika, koji ce vjerovatno biti odrzani zajendo i sa izborima za odbornike kad su vec odlozeni, kandidovati konja po imenu Njaka. Rezultat tih izbora za gradonacelnika i poruka gradjanima Cetinja i sire ce biti pjesma “ne moze nam niko nista…“

  Svaka cast Sasa, samo naprijed

 3. marko

  vracam se iz dubrovnika za pg preko cetinja autobusom…..hrvatska ljudi i lici donekle na drzavu ,odusevim se konacno uredan javni prevoz savremen , .povartna karta za let dubrovnik zagreb je bagatela, studenti i zaposleni putuju svakodnevno , u zagrebu je tramvaj besprekorno tacan i savremen,kult nauke i znanja osjecate u zagrebu ,knjizara na svakom cosku , naslovi, odavno tog mirisa kod nas nema.. ljudi rade..kupuju stanove ,kola … hrvatska je nesto kao virtuelna juga danas da nije zaglibila u ratove ,dakle bez mastanja i pretjerivanja otprilike ex virtual ju prosjek 2009
  sve se mijenja kad udjete u crnu goru ..iz novog vas vozi pljevaljski autoprevoznik ako se tako moze nazvati a osjecate kao da se vozite u autobusu firme krstic samo mnogo manjem iz cuvenog sijanovog filma ..nista se ne mijenja…elem ,na cetinju ulazi crngorska omladina ..putuje za pg ..dvije cure razgovaraju sa nekim prosvjetnim likom sa cetinja i na pitanje sta namjeravaju da upisu jedna odgovara POLICIJSKU AKADEMIJU !!!neka to no se to njoj i svidja , ono to obozava al eto tesko se upisat pa ce onda u krajnjem u budvu na menadzment !!!! sprdnja !! kad sam to cuo jasno mi je da smo postali mentalno juznoamerikanci ! Dzaba vec je drustvo pojedeno

 4. Boško_Bg

  Priajtelji,
  Nemojte me pogresno shvatiti, nije mi namera da nekome popujem, bilo koga učim ili da prosipam mudrosti već da najpre sebi razjasnim nešto. Ovo želim odmah da napomenem, na početku da ne bih bio pogrešno shvaćen.

  Par meseci redovno čitam CG blogove i forume bez obzira za šta se zalažu i šta promovišu. Nema toga mnogo ali ipak uočavam gotovo identičan pristup, jedan isti model od koga nema većih odstupanja.

  U najkraćem, to je skoro opsesivno opisivanje stanja u kome se CG društvo nalazi. Svaki autor ima neodoljivu potrebu da ispiše desetine i desetine redova o posledicama loše vlasti, nekvalitetnoj opoziciji, očajnoj privatizaciji, teškom životu, manipulaciji građanima koja dolazi iz vladajuće koalicije, itd itd.

  Sve to je već decenijama poznato, to svi znaju i ništa se tu novo ne može reći, nema žive duše u CG koja nije na svojoj koži osetila svu nakaradnost jednog poretka, loše strane jedne loše tranzicije.

  Zar nije bolje i svrsishodnije razmenjivati ideje o tome kako izaći iz balkanskog blata i stvari pokrenuti s mrtve tačke, kako preokrenuti sadšanje društvene trendove? Svaki takav pokušaj, svaka kreativnost te vrste, moj je utisak, mnogo je značajnija i produktivnija za društvo u celini jer provocira i oslobađa kreativnu energiju.

  Toga nažalost ima jako, jako malo. Zapravo, nedopustivo malo.

  Na kraju, možda se nekome učini da je pravaziđena i danas neprimenljiva, ali je u svakom slučaju inspirativna 11. Marksovu tezu Fojerbahu: Filozofi su do sada samo različito tumačili svet, a radi se o tome da se on promeni.

  1. Kralj

   Poštovani Aleksiću ,, ako ste vi meni išta jasni neka me grom ubije.
   Vi i vama slični me neodoljivo posjećate na one Ljetnje ćirkavce.
   Ćirite vi kako čujem sa svake strane ”bojkot” “bojkot” “bojkot”!!!
   ,, nebi se moglo reći da većina razloga za taj “bojkot” nije istina !!
   Poznato je gospodine Aleksiću,,da ćirikavci “ćiriču”
   da namame svoju “ženku”,I to je nešto sasvim prirodno !!
   Nije mi uopšte jasno zbog čega vi (I vama slični) toliko GLASNO ćiričite ???
   Nijedna opoziciona partija vama ne valja ?? Jeli tako ??A Intelektualci ?? Oni još manje ??
   jeli I to tačno ??A crnogorski narod ??? Pa nebi se moglo reći da VI većinu
   toga naroda mnogo “simpatišete” ?? Dali je ovo tačno ?? Dobro ,,osjećaji su očigledno
   obostrani “pa ni vas većina crnogorskih gradjana,ne cijeni baš previše
   (I to ne samo zahvaljujući UDB-I !!) Jeli i to tačno gospodine Aleksiću ??
   E sad se postavlja glavno pitane “” Dali je će Joca Amsterdam postati
   “pošteniji” kada jednom odluči da “propjeva” protiv MAFIJE !!!
   Normalno ,,odgovor je da NEĆE ,,Očigledno da Joca “ćiriče”policiji samo onoliko
   koliko bi lično njemu bilo bolje…..a nikako zbog neke velike ljubavi prema
   “istini” ,,”demokratiji”,,“napaćenom narodu” ….I.T.D.
   Sve u svemu lijepo zvuči ta riječ “BOJKOT”,, ali joj se ljepota poprilično gubi kada
   je vi izgovarate. Lijepo su zvučale mnoge istorijske “floskule” tipa “Bratstvo jedinstvo”
   “Proleteri svih zemalja…””Samoupravljanje…” ali su nažalost bile samo
   sinonimi za riječ “utopija” !! Ipak ,,kako vidimo , neko je I od tih “utopija”
   itekako profitirao. Sve mi govori , neko će opet da profitira I od ove nove
   kovanice kao što je “OTPOR” !! “BOJKOT” sa kime (opzicija,intelektualci,novinari
   a I jedan veći dio crnogorskog naroda VAMA NE VALjA ?? A I što poslije tog
   famoznog “bojkota” Dali je to “VLADA U SJENCI”?? ili neka još gora prevara ??
   “Samo vi ćiričite” gospodine Aleksiću,,ovaj narod je svakako itekako dezorjentisan
   , pa ako hoće neka podje i tim vašim putem. Svakako bolje za vas,,a crnogorskom narodu je ionako sada svejedno !!

  2. Toga nažalost ima jako, jako malo. Zapravo, nedopustivo malo.

   Ne slažem se sa Vama, ja mislim da su sve ključne poruke otišle u javnost i ka opoziciji i ka vlasti. Rješenje i ideje su više nego očigledne. Front ljudi koji je to shvatio je svakog dana sve veći, posebno među građanima. Na opoziciji je da uradi jedini pravi potez i napušti institucije sistema i time internacionalizuje pitanje vladavine mafije Crnom Gorom. Do tog momenta svaka politička akcija predstavlja gubljenje vremena i pomoć režimu da se konsoliduje i prepakuje.

 5. Vujoviceva

  Bosko_Bg,

  LSCG je uvijek radio u pravcu promjena, ali onakvih koje bi znacile promjenu kvaliteta, ka demokratizaciji drustva. I sadasnji “zamrznuti” status i ideja bojkota su na toj liniji.

  U pravu ste da je jako malo onih koji su spremni da na slican nacin djeluju. Njihovi opisi odavno ociglednog stanja i objasnjenja vec milion puta objasnjenih stvari samo im sluze kao opravdanje za necinjenja.

  Sto mozete da promijenite, ako nema dovoljno onih koji to hoce? To su kapaciteti Crne Gore.

 6. Ovaj tekst je politicki bukvar za sve dobronamjerne opozicione partije, casne gradjane i postene ljude kojima je Crna Gora iskonski u srcima naprotiv onih kojima je vrijednost voljene Crne izrazena kroz visinu sopstvenih deviznih aranzmana, mafijaskih poduhvata i rasprodatih drzavnih resursa.

 7. Kao i do sada, gospodine Aleksicu, odlican tekst.
  Zamolio bi vas da mi kazete, da li postoji mogucnost da se aktivnije angazujete u javnom smislu? Tu prije svega ne mislim samo na cisto politicku vec i na socijalnu pricu. Recimo, na primjer da pokusate sa osnivanjiem pokreta koji bi bijo slican Pokretu moja Srbija, koji predvodi glumac Branislav Lecic. Mislim da bi se na taj nacin poruka koju nosi vas blog, jace sirila u crnogorskoj javnosti. Iskreno, mislim da je ljudima narocito mladjim generacijama poput moje, generacija 1978, potrebna nova energija, energija sa kojom mladi ljudi mogu da se identifikuju i sa kojom mogu krenuti u borbu za demokratskom, gradjanskom, drzavom. Mislim da vrijedi pokusati, zbog mladosti koja ima pravo glasa a koja uglavnom apstinira izbore.
  P.S. Izvinjavam se zbog gresaka koje sam napravijo u prethodnom tekstu.

 8. pg

  vlast ni jednom nije promijenjena, jedino kod nas …

  gospodine aleksicu, cijenim vase tekstove, slazem se u otovo svemu sa vama, to vam je i poznato. medjutim, ovo sto pisete na pocetku teksta ne mogu u potpunosti prihvatiti. vlast je promjenjena udbaskim metodama iz beograda, dosli su poslusnici, rusitelji onog sto je predstavljao socijalizam i dotadasnja sfrj i zapoceli svoju ” blistavu ” eru. ja nikad, ali nikad, necu prihvatiti tezu da su isti i da je to bio prirodni nastavak. zato sto to elementarne cinjenice demantuju.

  sto se tice pogleda na danasnju cg, u svemu se slazemo i imate moju podrsku.

  trenutno u cg ljudi koji pricaju istinu je toliko da se mogu nabrojati na prste jedne ruke. vi, kovacevic i mozda jos par njih… mozda sam preostar, ali ne vjerujem i daleko od istine.

  pozdrav.

  1. Apsolutno poštujem Vaš stav, ali moramo zajednički prihvatiti da sadašnja vlast nikada, ali nikada i ni jednom svojom političkom odlukom nije napravila diskontinuitet sa prethodnom, govorim o periodu prije i nakon AB revolucije. Takođe, prethodna vlast nije nikada izašla u javnost organizovano iznoseći činjenice kojima bi se organizovano ogradila od sadašnje vlasti i time iskazala diskontinuitet sa sadašnjom. Oko tehnologije kojom su jedni zamijenjeni drugima potpuno se slažem.

   Ako je prethodni Savez komunista nešto drugo u odnosu na današnji, zašto nije stavio sudsku zabranu raspolaganja imovinom sadašnjem Savezu komunista (DPS)? Ako je sadašnji sindikat nešto drugo, zašto prethodni nije uradio isto? Ovakvih pitanja bilo bi mnogo. Odgovori na svako od njih tiču se sistema i njegovog kontinuiteta. Potpuno razumijem Vaš stav, a i moj je gotovo identičan, da u normalnoj državi ljudi predstavljaju institucije, a ne institucije ljude, i to bi tako trebalo jednog dana da bude i kod nas, ali na žalost danas to nije tako. Institucije su netaknute. One su samo promijenile igrače. U jednom trenutku su izabrale drugu ekipu i to je to. U drugom trenutku su se službe podijelile i djelovi okrenuli protiv Miloševića koji je do tog trenutka bio faktor stabilnosti Balkana zato što ga je izdao Stanišić itd…

   Potpuno sam saglasan sa Vama da ljudi koji su bili funkcioneri prethodne garniture nisu svi isti, ali njihov rad moramo učiniti javnim. Svaki put kada pročitate ovako nešto, a sa čime se ne slažete što prihvatam, to znači da sam time želio onoliko koliko je to moguće isprovocirati pobunu kod onih koji su bili prethodna vlast. U stvari ne radim ništa drugo nego ono što je radio LSCG od kad postoji do danas. Vrištimo do neba da neko izađe i kaže istinu. To nije pritisak nas radi, LSCG je danas u skladu sa svojom političkom odlukom prestao sa političkim djelovanjem, nego je to pritisak Crne Gore radi.

   Taj dan kada će se istina saopštiti biće bliži ukoliko svi zajedno pojačamo pritisak na sve sudionike političkog života i tada i danas, da se sa stanjem ne slažemo, da nije logično i da nam treba istina. Kuda će nas istina dovesti to zavisi od nas samih. Ali jedino takav pritisak rezultira pomjeranjima svjetova. Ti svjetovi se nalaze u glavama i tako se mijenjamo na bolje. Drugi put ne postoji. Ovo pišem na osnovu onoga što sam naučio do danas u životu.

   Pozdrav

 9. Izbori u Mojkovcu, nastavak komedije na nasoj politickoj sceni. Upravo sam vas gospodine Aleksicu zbog ovakvog razvoja dogadjaja pitao u da li postoji mogucnost da se formira sa vase strane organizacija, partija, nazovimo je kako god hocemo, koja bi unijela kvalitetne promjene u okviru nase politicke scene. Koja bi motivisala mlade ljude da se ukljuce u politicka desavanja sa krajnjim ciljem da vidimo ledja ovoj vlasti cime bi otvorili novu stranicu nase price koja bi tada imala sansu da dozivi stvarne promjene. Jasno mi je da bi se radilo o ozbiljnom radu koji zahtijeva vrijeme i energiju, jasno mi je da bi taj rad bijo opstruiran od raznih privezaka rezima, ipak uprkos tome, zbog mladih ljudi i njihove buducnosti, mislim da vrijedi da pokusate.

  1. Upravo sam vas gospodine Aleksicu zbog ovakvog razvoja dogadjaja pitao u da li postoji mogucnost da se formira sa vase strane organizacija, partija, nazovimo je kako god hocemo, koja bi unijela kvalitetne promjene u okviru nase politicke scene.

   Poštovani, sa naše strane je odlukom LSCG-a formirana “organizacija” koja smatra da ohlokratija nije i ne može biti politička grupacija, politička organizacija, partija ili politički protivnik. Naprotiv, sve vlade su bile samo pokriće za bjesomučnu pljačku svih naših resursa. Ono što je najgore, uništeni su i ljudski resursi. Ta “organizacija” je svojom Deklaracijom jasno saopštila da ovakav politički sistem treba zaustaviti i da je to moguće uradite jedino na jedan način – bojkotom.

   Danas raduje činjenica da je sve više ljudi koji tu činjenicu prepoznaju kao jedinu slamku spasa. Ona je jedini način da se krene sa oporavkom društva u svakom smislu riječi. Tadašnja Deklaracija LSCG-a, po mom mišljenju, sačuvala je nadu za neko novo vrijeme koje nam svima trči u susret. Na svakom pojedincu je velika odgovornost da toga trkača koji je dugo bježao od nas svih, sada dodatno ubrza. Danas, značajniji politički odgovor od toga ne postoji, danas, značajnija politička borba od te ne postoji. Sve druge idu na ruku našim vladarima i predstavljaju joj ogromnu uslugu koja bi im mogla omogućiti još nekoliko decenija vladanja. Na veliku žalost, ali na konačno nedvosmisleno pozicioniranje, razotkriva i opoziciju kao glavnog pomagača vladarima. Razotkriti svakoga na političkoj sceni i nedvosmisleno, binarno, potvrditi njegovu opredijeljenost za promjene možemo samo preko binarno postavljanog problema.

   Ili jeste ili nije – za bojkot. Ulagati energiju, a potrebna je velika energija, u bilo što drugo znači zaobilaziti suočavanje sa osnovnim problemom našeg društva. Nedemokratskom vlašću, troniziranom nedemokratskim izbornim procesom, održavanom polugama vlasti koje koristi na nedemokratski način, uz pomoć milijardi eura nedemokratski stečenih, smatrajući da ćeim biti dovoljne da njima kupe i svoju buduću nekažnjivost za učinjeno, svoju slobodu, i svoju dugovječnost u političkom smislu.

   Ovo vam saopštavam na osnovu svega što sam uspio da naučim o tome kako funkcionišu sistemi kakav je naš. Uporednih parametara je nebrojeno mnogo.

 10. Dimo

  Nije mi jasno sto ocekujete od ljudi koje uporno zovete opozicijom. Da urade nesto protiv sebe? Protiv sistema ciji su satavni dio.
  Njihov posao nije da afirmisu BOJKOT, vec da ga obesmisle i prikazu kao promasaj. Znamo da je bojkot jedini izlaz iz ovog kosmara i jedina opcija koja brine rezim. Zato su ministri opozicije u vrijeme kad gazda vijesti sa svojih udarnih strana javno opstruira bojkot, da bi zabuna bila sto veca, tako i odigrali. Efekat je ekstra, sad se i ne zna ko je bojkotovao ni ko je za bojkot. To je i bio cilj. Oni su svoj posao odradili za desetku. To je bio njihov cilj, njihov posao. Mi ‘BEZAZEKNUTO’ ocajavamo./termin BEZAZEKNUTO izvorno pripada Milicu-oridjinalu iz prvog saziva parlamenta/

  Klica opozicije je tu, ko ima ambicija i pameti /Vi je Sasa nesumnjivo imate/ neka okupi istomisljenike i Bog mu u pomoc. Par saradnika, podrska Slavka P. i puno politickog prostora. Nebo je granica. Evo upravo na TV Vijesti P.Komnenic cereci Milica iz SNP-A. Bez obzira sto je u timu prvog profitera pored Milica djeluje kao ferari pored volge iz 56′.

  Lakmus papir pripadnosti opoziciji je odnos prema prvom profiteru. Mislim da bi nekadasnji VELIKI KABINET ojacan sa par onih koji su decidno ZA bojkot i koji imaju kristalno jasan stav o prvom profiteru oduvao i vlast i vlast-opoziciju.
  Sadasnji ministri opozicije su VOLGE krsevi za nista, da kojim slucajem pobijede na izborima trazili bi da se ponovo broje glasovi ili da se ponove…

  1. Nije mi jasno sto ocekujete od ljudi koje uporno zovete opozicijom. Da urade nesto protiv sebe? Protiv sistema ciji su satavni dio.

   Od njih očekujem da postanu žrtve pritiska koji će javnost izvršiti na njihova rukovodstva kako bi se između sebe prepoznali oni koji žele da grade neku novu bolju budućnost za sve građane Crne Gore i oni koji rade sve da sistem ostane sačuvan kao i u prethodnih 60 godina. Takve procese potrebno je podsticati.

   Njihov posao nije da afirmisu BOJKOT, vec da ga obesmisle i prikazu kao promasaj. Znamo da je bojkot jedini izlaz iz ovog kosmara i jedina opcija koja brine rezim. Zato su ministri opozicije u vrijeme kad gazda vijesti sa svojih udarnih strana javno opstruira bojkot, da bi zabuna bila sto veca, tako i odigrali. Efekat je ekstra, sad se i ne zna ko je bojkotovao ni ko je za bojkot. To je i bio cilj. Oni su svoj posao odradili za desetku. To je bio njihov cilj, njihov posao. Mi ‘BEZAZEKNUTO’ ocajavamo./termin BEZAZEKNUTO izvorno pripada Milicu-oridjinalu iz prvog saziva parlamenta/

   Slažem se.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s