liarusPokušaj političkog oživljavanja Žarka Rakčevića u predizbornom Monitoru, iz koga nam je i Milka Tadić poručila kako Crna Gora „sigurno može drugačije“, govori da se taj politički lobi, nakon ne prelaska cenzusa LP-DC kolicione političke gluposti, te izvjesnog nestajanja Građanske partije čiji je nekadašnji lider uspio da se uvuče u parlament i to preko izborne liste DPSDP-a, nakon čega ga je pozdravio Rifat Rastoder, te u svijetlu najnovijeg transfera staroga Radoša Rotkovića SDP-u, ipak govori da se krug na neki način zatvorio. Najsmješnije mi je bilo da je portparol LP-a Andrija Petković uradio isto što i Rotković, očajnički se uvlačeći u SDP, a da je 7. Februara 2009. (obratite pažnju na datum) u Dan-u saopštio: „liberali (LP) nijesu ono što sam očekivao, i ključnu grešku sam napravio kada sam pri podjeli u bivšem Liberalnom savezu povjerovao pogrešnoj strani“. Već pola sata tražim riječi kojima bih ovo objasnio. Uzalud…

kovacevicI dr Filip Kovačević, koji je imao zanimljivih komentara na stranicama Vijesti, pred same izbore saopštio je par ključnih političkih stavova koje valja zapamtiti. Na pitanje „Kad polijeće sova mudrosti?“, odgovara da ona to radi u jutro „kao što svojim primjerom pokazuje Milan Popović“. Dakle, ovo je laž. Milan Popović nije „poletio“ danas, Milan Popović je poletio jako davno. Nije teško procijeniti zbog čega Kovačević vidi da je Popović tek sad uzletio. Kovačević saopštava kako je režim lomljen samo jednom „na izborima 2001“. Ovo je laž broj dva, režim je bio slomljen i 1996, kada je pokradena Narodna Sloga. Takođe, režim je bio slomljen i nakon potpisivanja Beogradskog sporazuma kada je 2002. u parlamentu postojala većina na čijem čelu je bila Vesna Perović.

rotkovic_10Zašto Kovačević navodi samo izbore 2001? Postoje tri razloga. Prvi je jer time želi da prikrije kolaboraciju Prvog profitera koja je definisana čuvenim „Paktom o nenapadanju“ Đukanovića i intelektualaca koje kontroliše Prvi profiter, i koja je trajala onoliko koliko je želio Đukanović. Drugi razlog zbog koga Kovačević ovo saopštava jeste taj što 1996-e SDP postavlja klipove u točkove Narodnoj slozi i izlazi samostalno na izbore ne ulazeći u parlament i kao vanparlamentarna stranka, a na profiterovim krilima ulijeće u koaliciju „Da živimo bolje“ 1998-e. Tri godine kasnije (2001) LSCG nije pretvoren u SDP, što je bio plan Prvog profitera za interes Đukanovića, a 2002-e nakon najstrašnije jednogodišnje kampanje pucanja iz svih oružja i oruđa po LSCG-u Prvi profiter pokušava da rušenjem LSCG-a izgradi Građansku partiju, još ranije Rackovićevu Liberalno demokratsku partiju (sumnjam da je se sjećate), zatim tivatsku partiju Rada Kuševije, zatim u godinama koje dolaze LP, pa GZP, pa i ovaj najnoviji politički drhtaj zvani Demokratski centar.

Ne znam kako Kovačević gleda na javno saopštenu iskrenost Željka Ivanovića kako je izbor saputnika na crnogorskim letovima bio jednostavan, jer se biralo između „srpske i crnogorske mafije“. Teško da će mi ovo ikada biti jasno, a posebno mi neće biti jasno da je neko, nekome ko je spreman tako nešto javno da saopšti, spreman da u ruke pokloni tako moćno „oružje“ kakvo je dnevna novina, i to novina sa najvećim uticajem na jadnu crnogorsku političku svijest građana (treba li reći – čast izuzecima). Ipak, Đukanović ih je doktorski procijenio, trabalo je samo bačiti kobasicu Profiteru, ovaj će je u letu zgrabiti zubima i vać u narednom trenutku znaće kako da je najbolje „podijeli“ i sa kim. Ovim izborima uskoro će biti stavljana tačka i na sramotnu epizodu pacifikacije crnogorske inteligencije od strane prvog Profitera preko njegovih medija iz prostog razloga što im se više ne vjeruje.

resRezultat kojim se okitila današnja Crna Gora, najbolje se da uočiti preko lokalnih izbora u Budvi, đe je pored svih nerasvijetljenih ubistava, Avala, Zavala, MANS-a, nikad vraćene imovine, divlje gradnje, kreditnog zaduženja opštine, i ko zna čega sve ne, vladajuća, sa kolaborantskim partijama osvojila nevjerovatnih skoro 72% glasova.

Da analitičare sa svih strana hvata totalna panika govori i još jedna bezočna laž, danas saopštena od strane sociologa politikologije dr Srđana Vukadinovića. Vukadinović saopštava u današnjem Dan-u citiram: “Od raspada Narodne sloge, 1996. godine, LSCG i NS nikada više nijesu nastupili na izborima samostalno i nije se znala njihova prava snaga. Zato se od vremena te njihove koalicije može spekulisati sa zaključkom da liberali i Narodna stranka više nijesu imali realne snage da ozbiljnije ugroze vlast DPS-a u Crnoj Gori.”

vukadinovicPodsjećanja radi LSCG je prva i jedina politička partija u Crnoj Gori koja je zvaničnim partijskom aktom definisala odnos prema predizbornim koalicijama. To je čuvena “Budvanska rezolucija” iz 1997-te godine kojom se definiše da LSCG na svim izborima nastupa SAMOSTALNO. Od te 1997-e pa do dana današnjeg LSCG nikad i ni sa kim nije nastupio u bilo kakvoj vrsti koalicije nego uvijek i isključivo pridržavajući se i poštujući svoje partijske dokumente – SAMOSTALNO. Ovome valja dodati da nikada mediji u Crnoj Gori nisu ozbiljno razmatrali, kako ovu, tako ni ostale rezolucije LSCG-a. O profiterovim medijima da i ne govorimo.

____________________

U nastavku možete ostaviti komentare, a danas slušamo Black Sabbath – Neon Knights…

Advertisements