Braća po izdaji

Jutros je u dnevnoj štampi osvanula vijest o tome kako će Liberalna partija i Građanska partija u Herceg-Novom na lokalnim izborima nastupiti zajedno i kako je to samo još jedan korak na putu ujedinjenja ove dvije partije na republičkom nivou. Samo je ostalo nejasno da li će se ujediniti u građansku ili u liberalnu partiju. Možda građansku privuče sud časti Liberalne parije ili njen savjet u kome su, između ostalih, Rade Ratković, osnivač Grupe za promjene, zajedno sa Nikolom Samardžićem, Dikijem Kaženegrom, Novicom Jovovićem, Miškom Burzanom, i Zoranom Ljumovićem. Baš me čudi da Miško Burzan i Zoran Ljumović nisu pokušali da ubijede i Aca Đukanovića da im se pridruži, s obzirom da su 2002. zajednički osnovali “Urbisnovu”.

Ono što je zajedničko kada su ove dvije partije u pitanju jeste to da su uvijek i na svakom mjestu za režim odrađivale posao, kolko god je to bilo u njihovoj moći, uz punu logističku i finansijsku pomoć vlasti. Čak je i osnivački kongres Građanske partije u Baru plaćen sa računa MUP-a. Vrativši se u devedesete i presabirajući se, fond za razbijanje Liberalnog saveza Crne Gore, sigurno da nije veliki kao Eurofond Veska Barovića, ili recimo Moneta Miodraga Perovića, kao ni Atlas mont Duška Kneževića, ili je to samo vezano za pojedinačne cijene koje su sa sobom uvijek mogle povući one koji su u hijerarhiji izdaje niže kotirani. Uvijek je na crnogorskom crnom političkom tržištu dobro stajalo to zanimanje. Skoro i najprofitabilnije. Takođe, ovo je jasan znak da u ovom trenutku DPS-u ove dvije partije nijesu potrebne. U ovom trenutku DPS-u, što u svojstvu opozicionih glumaca, što u svojstvu pozicionih priljepaka nijesu potrebni, sem kao u Kotoru, kada je bilo potrebno da odborničkom flekom zakrpe eventualne pukotine.

Posmatrati ove dvije partije kao političke subjekte više je nego smiješno. Nezaboravna je izjava “doživotnog” podpredsjednika crnogorskog parlamenta Rifata Rastodera kada je usluge režimu, predsjednik Građanske partije pokušao da naplati Rastoderovom funkcijom. Tom prilikom, tačnije 1. Decembra 2003. godine, Rastoder je saopštio ono što građani Crne Gore nikad nisu željeli da prihvate: “Pavićević mora biti svjestan da je poslaničko mjesto na listi DPS-a dobio kao nagradu za određen angažman i da bi mjesto potpredsjednika parlamenta bila preskupa cijena za usluge koje je činio i čini.” Ovim je Rastoder Pavićeviću, Živkoviću i ostalim bivšim liberalima, jednostavno i prosto poručio da su oni – IZDAJNICI. Ali da kao izdajnici nijesu vrijedni pozicije koju pokriva Rastoder.

Te prema tome, Monitor je rekao da je došao red da sve bude Medeno… Hahahaha…

____________________

Ukoliko želite ostaviti komentar, kao i za sve vas koji vole ovakvu vrstu muzike moj današnji favorit je Pat Metheny Group – Are you going with me, uživajte u nastavku…

Advertisements

2 thoughts on “Braća po izdaji

  1. pg

    hahahahaahahahahaha….smijem se rastoderovoj izjavi. vjerovatno ste je vec ubacili u rubriku RIJECI,a ako nijeste,onda eto odmah prijedloga.

    U onoj jadnoj kampanji za zadnje izbore, rece miko zivkovic kako mu je ta koalicija sa onom bezbojnom DC nesto najbolje u politickoj karijeri. Prije je govorio da je to narodna sloga,no zna se zasto tako mijenja misljenja i zaboravlja … vjerovatno je sada najbolje finansijski prosao,mada je isplacen odavno !! samo nikad mi ne bi jasno kako je postao on lider LS-a,sa onako kratkovidim stavovima,jednostavno se vidjelo da nema dovoljno znanja ni politicke harizme da obavlja tako vazan posao,ali sto je tu je.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s